Butterfly friendship shawl

I onsdags maskade jag av min butterfly frienship shawl som jag teststickade åt AlpakkaAnna. Igår blockade jag den. Igår släpptes även mönstret.

 

Jag har stickat min sjal i grönt och orange garn från LImmo design. Det är hennes sjalgarn som jag har haft dubbelt. Då jag inte hade tillräckligt mycket garn så fickjag vara lite innovativ och hitta något att matcha med. Jag valde gult garn som jag fått på SIV (stickfest i väst) för många år sedan (tror det var 2010 eller något sådant), alltså en riktig stahs värmare.

20161013_193000_medium

Sjalen blev stor precis som jag önskade. Den är 210 * 80 cm. Jag är övertygad om att den kommer värma skönt i soffan.

 

Mönstret var lätt att följa. Anna har fått tillåtelse av en annan stickdesigner att använda ett system så att man ser hur många procent av sjalen man har stickat. När man har kommit till 5 % så är det en notering i kanten om det. Det är jättebra, dels så vet man hur långt man har kommit och man vet således hur mycket man har kvar. Det kan vara bra att veta när man är på slutet och har långa varv. Man kan även på ett enkelt sätt beräkna hur mycket garn som kommer gå åt. Har man stickat 10 % så har man använt 10 % av garnet. Jag kan varmt rekommendera mönstret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s