Stepsocktober

Nu är vi halvvägs igenom oktober. Det är inte klokt vad tiden går fort. Vart tar den vägen? Det är nu mindre än två månader till Lucia (påminnelse, måste se efter vart luciakläderna finns).

Oktober kallas ganska ofta i den engelska stickvärlden för socktober. Alltså en blandning av sock (strumpa) och oktober. Detta har resulterat i att i en av de grupperna som jag är med i på facebook (knit and run) har det utlysts en grupptävling där det handlar om att gå så mycket som möjligt (bara steg på stegräknaren räknas) och sticka så mycket strumpor som möjligt. Och det lag som får flest antal gå steg och flest antal sticksteg totalt vinner. Jag är med i laget fladdermössen. Just nu är det ganska jämnt i toppen. Det skiljer i snitt inte mer än 1000 steg mellan de tre bästa lagen.

Detta har gjort att jag i princip bara stickar strumpor. Jag har till och med tagit fram garn och precis lagt upp till ett par slätstickade strumpor som jag kan ha att sticka på medans jag nattar Ernst. Jag skall försöka få klar resåren nu i kväll så att jag i morgon kan gå all in och bara sticka runt runt runt. Kontentan av detta är att mina andra sticken inte växer något alls i princip. Men det är smällar man får ta, vad gör man inte för laget.

De strumpor som jag har igång nu är

  • Hjärtestrumpor (halvvägs genom skaften)
  • Neville sock (3 varv kvar innan hälen)
  • Stich surfer (stickat första tån, stickas var för sig)
  • Knit for tits (gjort mudden på första strumpan, stickas var för sig)
  • Slätstickade (börjat på mudden)

Mitt ufo för oktober var mina ampersand strumpor och de är faktiskt klara. De blev klara för två dagar sedan men de kommer i ett alldeles eget inlägg senare. Neville sock och de slätstickade vill jag få färdigt under oktober månad. Får se om jag lyckas med mitt mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s