Teststickning och övrig stickning

Nu var det måndag igen. Vart tar tiden vägen? Vi är redan inne i mitten på maj. Snart är det sommar.

 

Jag håller på med att teststicka Juveler från Yarn-madness. Det är en slätstickad öppen kofta. Jag har kommit ca 26 cm från ärmhålet och nedåt och har ca 10 cm kvar innan det är dags för kanten. Jag hoppas att hinna med detta under dagen. Då jag har en hel del garn kvar kommer jag, med ganska stor sannolikhet, att använda samma färg till kanten som till koftan i övrigt. Jag vill få så lite restgarn som möjligt. Därför kommer jag även att sticka koftan med så lång ärm som möjligt. Givetvis kommer jag att ta reda på hur mycket garn som krävs för ¾ dels armar ändå för det är det som är angivet i mönstret.

 

Sedan kom det ett par strumpor som skulle teststickas. Jättefina är det men det är det här med tiden. Jag blev därför ganska så glad när jag såg att de stickades från tån och uppåt, vilket jag inte gillar och därmed behövde jag inte bry mig mer om den teststickningen.

 

Sedan kom Kamilla Svanlund och la ut på ravelry en fråga om teststickning av hennes koftmöster. Jag blev helt kär. Jag vill verkligen teststicka den. Men det är återigen den här frågan om tid. Juveler skall vara klar senast den 13 juni. Den 1 juni får de som skall teststicka Kamillas kofta mönstret. Kommer jag att hinna med båda. Eller kommer jag lyckas med att bli klar med Juveler innan den siste maj? Om Juveler flyter på i samma takt framöver som den har gjort hittills så kommer jag att hinna men kan jag räkna med det? Bilden är hämtad från Kamillas ravelrysida.

 

Koftan som Kamilla söker teststickare till

 

Sedan har vi det här med min ufo klubb och de projekt som jag skall ha med där, samt inte minst dödergökssockutmaning där det också skall stickas till. Därutöver vill Esther ha nya leggings (och hon behöver det) samt att jag vill sy något till Pyret (bland annat sy färdigt bodyn jag håller på med). Någon som har lite tid över att ge till mig?

 

Jo jag höll på att glömma, Kamilla Svanlund skall även sätta upp en KAL för ett par nypublicerade strumpor och denna KAL tänkte jag även delta i.

 

Utifrån detta har jag kommit fram till följande. Jag får ha lite is i magen och vänta med att anmäla mig till teststickningen av koftan tills jag vet om jag hinner få färdigt Juveler eller inte innan den siste maj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s