Dödergöks sockutmaning

Igår hittade jag en trevlig utmaning som passar mig perfekt, det är Dödergökssockutmaning. Mer om utmaningen och om man själv vill vara med i den går det att läsa om här: http://sockutmaning.blogspot.se/

Fram till den 1/9 skall man då utmana sig själv och sticka strumpor. Min utmaning blir att sticka ett par strumpor i månaden dvs 5 par (april – augusti), samt de två par strumpor som jag redan har på mina stickor alltså ger det ett resultat 7 par strumpor under den här perioden. Jag har ingen aning om jag kommer att lyckas eller inte men friskt vågat, hälften vunnet. Det är ju inte bara strumpor som skall stickas under denna period.

Det är månadens mönster i min strumpklubb som kommer vara de som är aktuella för mig. Mönstret för april är effervesce http://www.ravelry.com/patterns/library/effervesce. Sedan är det mina hourglass strumpor och herbology som är på stickorna just nu.

Dödergök har som mål att inte börja använda sina strumpor innan utmaningen är färdig. Det kommer jag att försöka med. Och detta kommer verkligen att bli en utmaning för jag har en förmåga att vilja använda allt det nya direkt. Dessutom är det så att en hel del av mina strumpor är lite trånga och sedan har vi halkskydd i våra trappor där hemma. Man kan likna det vid att man har satt fast kardborrband i trappan vilket gör att det sliter en hel del på strumporna så det behövs nya allt eftersom. Mina slappestrumpor som jag har hemma (alternerar mellan två par) har jag tur om de håller i ett år. Oftast håller de inte så länge. Jag har funderat på att köpa mig inneskor men inte kommit längre än till tanken.

Vad gäller garn till denna utmaning så skall jag i så stor utsträckning som möjligt använda mig av garn som finns i min stash. Det finns en hel massa olika sorters garner där. Dock har jag börjat dra mig mer åt att använda enfärgade eller svagt melerade strumpor alternativt randiga garner där det blir en bred rand av varje färg. Detta för att man skall se det spets eller flätmönstret som faktiskt finns på strumporna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s