Stickfest i väst 2014

Då skall jag försöka göra en resumé över vad som hände och gjordes under stickfest i väst, även kallat för SIV, 2014. Jag jobbade på fredagen och när jag var färdig jobbad för dagen tog jag och körde upp mot Göteborg. Strålande sol och lagom mycket trafik så det kunde inte bli bättre.

Kom upp till färgeläget i god tid innan första båten skulle gå. Då började mina ”problem”. Jag hade av mor min, som åkte tidigare, fått vet att det mitt emot busshålplatsen skulle finnas en parkering. Den siktade jag in mig på. Dock visade sig att jag när jag väl såg den stod i bilkön för att köra på båten till Hönö. Inte nog med att jag stod i kö för att köra på båten, jag stod dessutom i kö för att komma till fel ö. Det var Björkö jag skulle till. Men mammas bil är liten och nätt så det gick att göra en liten plätta när kön rullade ombord på båten och jag fick parkerat bilen och gick bort till båten. När jag väl kom ombord på båten började jag fundera på om jag hade kommit ihåg att låsa bilen (det hade jag gjort visade det sig när vi kom i land på söndagen). Promenerade över Björkö till nästa båt och kom precis lagom tills att den kom in.

Väl framme på Grötö och Västerhav fick jag mitt workshopskuvert och installerade mig i stugan där Annicka (www.nystat.se) och mamma (www.stickmor.blogg.se) redan hade installerat sig. Jag gick sedan ut och socialiserade mig och lämnade in garn till garnlotteriet. Invigningstalet hölls på torget och sedan var det mat. Efter maten var det då garnlotteriet. Jag hade 7 lotter men vann bara på en. Mamma och Annicka hade tre respektive fyra lotter var och de fick två vinster var. Men jag fick mammas ena, tack så jättemycket. Senare på kvällen var det knitquiz, dvs frågesport om stickning. Man skulle vara 4 i varje lag och jag satt vid ett bord där vi var 5 stycken så jag valde att hoppa över till bordet bredvid och danskarna som var med. Det visade sig vara en lyckosam överflyttning för det lag som jag var med i vann allt och fick full pott på alla frågorna, heja oss. Vi fick vars ett paket med 9 nystan hampagarn och mönster till det. Dock skall jag inte sticka fler sjalar så jag funderar istället på att sticka den här toppen.

Årringe

Info om tröja finns här http://www.ravelry.com/patterns/library/arringe

Oniongarn

På lördagsförmiddagen hade jag kurs i patentstickning. Det är första gången jag försöker mig på det och det var riktigt roligt.

20140329_105329

En sväng till torget blev det också och där införskaffade jag mig två stycken böcker, om stickning då givetvis, Tudor Roses och Exploring colour in knitting. Efter att kursen var slut tog jag mig en ny runda till torget. Hos Tant Kofta hittade jag 6 härvor med underbart tjockt filisilk garn. Det kommer att bli en helt underbar kofta är jag övertygad om.

20140329_145928

Mer info om koftan finns här http://www.ravelry.com/patterns/library/carillon-cardigan

Precis innan de andra skulle gå på kurs tog jag och mor ytterligare en sväng upp på torget. Där blev det mer garn köpt. Från Easyknit köpte jag 5 härvor med underbart garn, splendour med ull och silke.

20140329_145932

Mer information om tröjan finns här http://www.ravelry.com/patterns/library/pomegranate-7
Eftermiddagen tog jag det bara lugnt medans mina roomies var på kurs. På kvällen var det middag och sedan snabbaste stickare i väst. Om jag läste ut resultatet i heaten rätt så var jag nästsnabbast i mitt heat. Inte helt illa. Även i snabbstickningstävlingen så får man vinst.

20140329_214857

Söndagen inleddes med att packa ner allt som införskaffats under helgen och sedan frukost. Därefter hade jag kurs i tvåfärgspatent. Jättekul! Jag är ganska övertygad om att jag kommer att sticka en halsduk i tvåfärgspatent och ge bort i present till någon väl vald person.

20140330_112023

En sista sväng på torget hanns därefter med innan det var dags att gå ner till båten och åka hem. En helt underbar helg med en massa mysigt folk. Jag längtar redan till nästa gång.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s