Stickfest i väst 2014

Nästa helg är det dags för årets stickfest. Jag längtar ganska så mycket för att få lov att åka dit. Det kommer bli så roligt. Det är nu dags att börja fundera på vad som skall packas med och vad som skall lämnas hemma.  Kläder är bra att ha med sig men ganska så ovidkomligt vilka man väljer däremot är stickningarna av stoooor vikt.

 

Följande sticken kommer få följa med

  • Ateljé Norrgårdens den perfekta tröjan
  • Herbology sock från Unofficial Harry Potter Knits magazine

 

Oj vad den listan blev kort. Tröjan är påbörjad men jag har inte kommit så långt som jag hade velat men det får vara som det är. Strumporna är inte påbörjade än. Fredrik hjälpte mig att välja mönster igår och idag skall jag välja garn. Kanske väljer jag att ta med ytterligare något projekt men det får vi se. Fördelen med att inte ha med så många är att man får stickat ordentligt på de projekt man har med sig. Dessutom så går en den tid bort för att gå på workshops. Sen kanske det finns något roligt mönster och garn att börja på när man är där. En fundering är att ta med lite olika mönster som man är intresserad av och se om man kan hitta garn till just de projekten… Svåra funderingar. En sak är säker att de projekt som är på stickorna just nu i skrivande stund är jag inte intresserad av att ta med. Antingen så känner jag bara inte för de eller så kräver de förmycket uppmärksamhet av mig för att jag skall klara av det när man samtidigt skall vara social med flera andra.

 

Om jag har riktig tur så kommer jag vara klar med min flätstickade kofta och taxkoftan innan SIV. Men det tror jag inte. Jag har kommit 37 cm av 41,5 på den flätstickade koftan annan det är dags att göra raglanminskningar och sedan är det hals och knappkant. På taxkoftan har jag gjort 1/3 av ärmen innan det där är dags för minskningarna. Och även på den skall det dit hals och knappkant samt att det skall broderas ben, öron och svans på den stackars taxen. Hade det varit så att jag stickade på ett och samma projekt både hemma och på jobbet hade det varit större sannolikhet att något av dem blir klara men nu har jag den flätstickade koftan att sticka på hemma och taxkoftan på tåget och på jobbet. Men det är trots allt en vecka kvar tills det är avresa och undrens tid är trots allt inte förbi. Om jag har riktigt, riktigt med tur (och kanske skippar lite andra grejor som jag vill/borde göra) så kan det gå.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s