Koftor, koftor, koftor

Jag vill sticka koftor till mig och det är inte en kofta jag vill sticka utan många. Tror att jag har tjatat om detta ett tag nu. Bilderna i inlägget är hämtade på ravelry från respektive projekts sida.

Påbörjade koftor

Min gröna alpackakofta. Jag vill så gärna få den färdig. Jag mätte mina armar nu idag och de är 24 cm när de är 41,5 cm skall jag börja göra raglanminskningar i 21 cm så att ärmen blir 62,5 cm lång. Dvs jag har ca 40 cm kvar på armarna sen skall den sättas ihop och halskrage samt knäpplist skall stickas. Sen är det blockning och knappisynad. Det känns inte som ett oöverkomligt projekt.

Svart kofta, min svarta kofta som jag började på hösten 2010 och där jag har stickat cirka tre varv på resåren och sedan kommit av mig. Det är inte det lättaste att sticka i svart garn. Däremot har jag ett stort behov av en svart kofta så den borde ligga betydligt högre upp.

Koftor där material finns

Myrtle cardigan (http://www.ravelry.com/patterns/library/myrtle-cardigan) , jag fick i förra veckan hem det fina supersoftgarnet från Magasin Duett och mönstret har jag köpt. Jag vill så gärna lägga upp till en provlapp och börja sticka men om jag gör det nu så är det väldigt stor sannolikhet att min alpackakofta kommer återgå till att vara ett ufo igen så jag vill först bli klar med den innan jag börjar på en ny.

Ginny Cardigan (http://www.ravelry.com/patterns/library/ginnys-cardigan), min Ginny cardigan kommer att stickas i vitt Sublime Yarns Cashmere Merino Silk DK som mamma vann under stickfest i väst förra året. Det hade varit lite kul att sticka på denna koftan under årets stickfest men då måste alpackakoftan vara klar först och jag måste hålla mig ifrån att börja på Myrtle. Maximalt två koftor att sticka på samtidigt, till sig själv, är lagom.

Offe kofta (http://www.ravelry.com/patterns/library/offe), kaunigarn finns inhandlat till just denna koftan. Dock känner jag för stunden mer för att sticka spetskoftor eller i vart fall koftor med hålmönster istället för en slätstickadkofta med ränder på. Men en dag så skall jag ha en offekofta och den kommer bli så fin

Koftor där jag saknar mönster

Hopp kofta (http://www.ravelry.com/patterns/library/hopp-3), under stickfesten förra året så ställde jag, liksom många andra upp i tävlingen snabbaste stickerskan i väst. Där vann jag 5 nystan Rowan Calmer som enligt beräkningarna kommer att passa perfekt. Nu återstår det bara för mig att införskaffa mönstret. Men det får nog vänta tills den dagen då jag bestämmer mig för att verkligen börja sticka på koftan.

Koftor där jag saknar garn

Linnea asymetrisk kofta (http://www.ravelry.com/patterns/library/linnea-asymetrisk-kofta), när onlinestickcafé för cirka ett år sedan firade ett visst antal medlemmar så fick man välja mönster hos vissa designer. Jag föll för mönstret Linnea från Marias garn. Jag har tittat på den många, många gånger och jag vill gärna sticka den men jag har inget garn till den. Garnet som rekommenderas är kalinka och jag vann i Höganäs för något år sedan ett materialkit med mönster och garn till en tröja i just kalinka och jag funderar på om jag skall ta och sticka den tröjan först.

Koftor där jag saknar garn och mönster

Golden Wheat Cardigan (http://www.ravelry.com/patterns/library/golden-wheat-cardigan), en enkel kofta med en lite asymetrisk knäppning. Jag gillar när det är något som sticker ut som gör att man hajar till. Antingen genom ett mönster på koftan eller som i detta fallet, en annorlunda knäppning.

Carillion Cardigan (http://www.ravelry.com/patterns/library/carillon-cardigan), en väldigt söt kofta som jag gärna vill sticka. Har tyvärr varken material eller mönster till den så den får nog ligga i önskelistan ett bra tag till innan jag har tagit itu med de koftor där jag faktiskt har det material som jag behöver.

Sen vill jag gärna sticka en Pomegranate (http://www.ravelry.com/patterns/library/pomegranate-7) tröja, jag är dock medveten om att jag är i större behov av koftor så därför får även den vänta.

Samt att jag vill sticka Lace Waves Poncho (http://www.ravelry.com/patterns/library/lacy-waves-poncho)  att ha som amningsponcho i höst när pyret har kommit.

En reaktion till “Koftor, koftor, koftor

  1. Du kommer inte behöva frysa när alla dessa fina koftor finns i garderoben att välja bland. Jag ska snart börja sticka på en kofta med mönster från 1940-talet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s