Kattstrumpa 1 är klar

Och den är förliten. Suck, trots att jag har rätt stickfastighet och sätt storlek enligt mönstret så blir det inte bra. Jag får helt enkelt göra om, och det svider. Jag avskyr att göra något en andra gång. Därför jag bara stickar ett mönster en gång, finns dock vissa undantag ibland. Första delen av strumpan, dvs resåren och snurrorna ser ut att passa bra så jag behåller stickor 3 till det men 3.5 till det randiga dvs där man stickar en maska av varje färg. Det blir inte alls lika elastiskt där. Så jag kan börja på det andra skaftet nu på lunchen. Just nu känns det bara som att jag vill få de färdiga så jag får de ur världen. Målet var att de skulle vara klara den 15/10 men det är ganska så kört skulle jag tro. Möjligtvis att jag får en strumpa klar men då ska jag ha en jäkla tur.

 

Teststickningen som jag skall börja på måste jag bli färdig med till den siste oktober om jag kommer ihåg rätt. Jag har valt ut vilket garn som ska användas men inte vilken färg, blå eller rosa. Kanske skulle man fråga loppan när man kommer hem vilket hon vill ha. Tror det blir bäst så. Hon börjar bli bestämd den lilla damen.

 

Jag tror bestämt att jag får sätta upp en ny kort prio lista

  • Minihopp, teststickningen
  • Kattstrumpor
  • Virkade figurer till julkalendern

 

Minihopp får från och med i kväll vara mitt fullständiga fokus både på tåget, på jobbet och framför tvn. När den är färdig får kattstrumporna vara mitt huvudprojekt OM det inte är så att det dras ut lite på tiden för adventskalender figurerna måste jag vara klar med tills det är dags att stoppa de i adventskalendern.  Så som det är nu så har jag bara en snögubbe klar. Det är en figur av 24. Jag har en del påbörjade men de är inte ens i närheten av att bli klara och den som skall vara med den första dagen, pepparkakshuset där har jag bara börjat på taket. Sen tillkommer det väggar, skorsten och utsmycknad. Jag tror att jag behöver några fler timmar på dygnet än vad jag har just nu. Dessutom är det 2,5 månad till julafton, en och annan julklapp borde jag också hinna med och sen skall all julmat planeras och genomföras. GAH!

 

Till jul vill jag ha fixat ett par tossor och en docka samt att jag vill ha klart min alpacka kofta så att jag kan använda den. Dessutom vet jag att det kommer komma en jul KAL i december med Kamilla Svanlund och den vill jag gärna vara med på. Härmed säger jag åt mig själv att jag inte får börja på något nytt förutom det som är nämnt i detta inlägg:

  • Docka
  • December KAL
  • Tossor
  • MiniHopp

Detta gäller även om jag har färre pågående projekt än de 10 jag får lov att ha. Undantag gäller givetvis om jag blir klar med allt ovan. Jag får lov att sticka på mina pågående projekt men endast de i detta inlägg:

  • Kattstrumpor
  • Julfigurer
  • Alpackakofta

Undantag: exempelvis om jag skall iväg och det då endast går med en lättarestickning och då är det i första hand augustistrumporna som jag har fokus på dvs de är slätstickade och kräver inte så mycket att tänka. Givetvis så är det så att om jag blir färdig med allt så får jag sticka på annat.

 

Då får jag se hur länge jag orkar följa dessa uppmaningar åt mig själv.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s