Gräsänka i kväll

Ikväll skall stora hjärtat iväg på föredrag med loppans Faster Tessan. Det innebär att jag och loppan är hemma själva. Jag skall försöka maximera nyttan och tiden så jag får gjort så mycket som möjligt. Man hinner aldrig med allt som man vill/skall men en bit är bättre än inget. Jag hoppas dessutom att loppan är på humör för att sova så jag inte behöver tillbringa hela kvällen med att natta henne.

 

Jag hoppas hinna både vika tvätt, tvätta och sy. Det första är nödvändigt, det andra är roligt.

 • Vik tvätt
  • Kasse 1
  • Kasse 2
  • Kasse 3
  • Tvätta
  • Töm diskmaskin
  • Sy
   • Klänning Marta storlek 98
   • Tröja Magne 98
   • Tröja Esther 92

 

Martas klänning vet jag hur den skall se ut. Jag tänker utgå från Esthers fordonsklänning och modifiera den lite. Magnes tröja hittade jag i tidningen jag fick hem igår. Magne har ganska stort huvud och en del tröjor kan vara lite trånga i halsen. I tidningen fanns det ett mönster på tröja med sprund och sätter man det så finns det knappar per automatik och man behöver inte tänka på det. Till Esther blir det en helt vanlig raglan tröja. Till henne är det viktigast att det blir en tröja så hon har någon att ha på sig. Utbudet av långärmade tunna tröjor som är roliga är inte jättestor i Esthers byrå.

 

Dagens schema ser ut som följer

18.00 kommer hem och stora hjärtat går, sätter igång tvätt

18.30 Esther får middag, tömning av diskmaskin

19.00 Bad och saga för Esther

19.30 Lämnar Esthers rum

20.00 Rita och klipp mönster

21.00 Häng tvätt och testsy sprund i Magnes tröja

21.30 Sy Martas klänning

22.30 Sängen

 

Däremellan borde jag ju som sagt ta hand om den redan tvättade tvätten som väntar på att bli vikt. Bara genom att ställa upp vad jag har för planer för aftonen så ser jag att det inte kommer gå ihop. Men friskt vågat, hälften vunnet. Något moment kanske dessutom går fortare än vad jag har räknat med. Heja mig!

 

Utöver detta vill jag få in att kolla på bilder på Esther från när hon var liten och bläddra i en stickbok som jag har velat bläddra i ett tag men inte fått tid till. Tidsoptimist Ida var det här. Jag önskar ett dygn med 36 timmar och att man inte behövde sova mer än 6.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s