Tyger, tid och prioritet

 

Jag har hittat en massa fina tyger på liandlo.com det är synd att man varken är miljonär eller oändligt med tid. De tygerna som jag har fallit för är:

Hjulen på bussen

Hjulen på bussen

Noaks Ark

Noaks Ark

Bockarna Bruse

Bockarna Bruse

Hans och Greta

Hans och Greta

Majorna

Majorna

Ovdaskog

Ovdaskog

 

Något av dem kommer jag nog att beställa men alla känns inte rimligt. Jag har varken tid att sy i allt, plats att förvara det och Esther har definitivt inte behov av mer kläder just nu. Jag har gått igenom hennes kläder i helgen och den storleken hon har idag där är det maxat i lådorna. Till nästa storlek finns det ännu lite plats, om jag inte har lyckats slarva bort en låda med förstora kläder vilket jag tror. Men det dröjer ett tag innan det är dags att byta storlek igen tror jag.

 

Jag har bestämt mig för att vänta lite med augustistrumporna. Det är så att jag och mamma (stickmor.blogg.se) skall gå och se Knitting Peace i september och jag tror att slätstickade strumpor kan fungera väldigt bra som teaterstickning (med det namnet så måste man ju bara sticka). Istället får jag försöka komma vidare på min lista och avverka lite annat lite i förtid. Kamillas sjal har jag kommit ungefär halvvägs på ledtråd 2. På fredag kommer ledtråd 3 och då skall ledtråd 2 vara klar. Minifjäril har nu fått längre ärmar än originalet och lite längre än kommer de att bli. Hoppas jag hinner färdigt med stickningen av den idag så det bara är blockning, kanppsynad och trådfästning kvar till resten av veckan.

 

Esthers mormor stickar en presentkalender till Esther. Min uppgift är att fylla den med små paket. Jag funderar på att virka små amigurumis och lägga i den. På min planeringslista står det att jag har tänkt virka luciatåg, julfigurer och en julkrubba och dessa figurer funderar jag på att stoppa i adventskalendern. Jag har gått igenom mina smånystan och tittat och sett vilka färger jag har nystan av och vilka som jag inte har material till. Jag tror nämligen att jag borde börja ganska så snart om jag skall hinna få färdigt 24 små amigurumifigurer i tid till jul. Det är ju inte bara virkandet utan även monteringen och det är den jag fasar för… Beige garn till ansikten behöver införskaffas det ser jag direkt och rött och vitt, det blir nog en del turer till garnaffären för att komplettera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s