Ett gå bort problem

Jag är bortbjuden på en mamma barn träff. Familjen som vi skall hem till känner jag inte jättebra utan är bekanta från BVC. I och med att det är första gången som vi skall hem till dem så känner jag att jag skulle vilja ha med mig en present till dem. Men frågan är nu bara vad som skall ges bort. De har en dotter om blir två i sommar och en liten på väg som beräknas komma i oktober. Jag funderar på att sy ett par shorts till den stora tjejen och ett par muddbyxor till den som är på gång. Är det för lite? Borde man han med något till mamman i stället som faktiskt anordnar denna träff?

 

Jag skulle vilja sy klänningar till Esther. Problemet där är att hon redan har en massa både klänningar och kjolar så hon får inte plats med mer i sin byrå. Det är viktigt att vi har en del kläder i tvätten för annars går det inte att stänga. Jag har börjat fundera på om det går att ordna på något sätt. I en av lådorna har vi tjocktröjor och där finns det lite plats. Frågan är bara vilken typ av kläder som jag skall lägga tillsammans där. Eller om jag kanske kan lägga tjocktröjorna någon annan stans. Ett riktigt i-lands problem med andra ord.

 

Igår rensade jag och Fredrik på Esthers rum. Hon har hela tiden haft sin vagga stående där och haft den fylld med gosedjur. Vi tyckte att den behöver ju inte stå där utan om vi tar bort den så får hon mer lekutrymme. Vi försökte med att ta upp de på vinden men det gick inte då de var för stor för hålet. Istället fick vi sätta in den i ”skrubben” det är vår krypgarderob. Problemet där var bara att den var full med grejer. Så det som stod i krypgardroben åkte upp på vinden och in med vaggan i gardroben i stället och stort utrymme för tösen att leka på.

 

Nästa förändring på Esthers rum kommer antagligen ske till helgen då hon skall få en ”ny” säng. Det är min gamla växa säng som hon skall få ta över. Vi har målat om den till henne och i veckan har vi frågat henne om hon vill ha en ny säng för stora barn istället för spjälsängen. Sedan på eftermiddagen var vi i uterummet där sängen står så tittade Esther på den och vi talade om att det var hennes nya säng. Hon blev då jätteglad och sa hoppandes ”nya sängen stora flickan” och sedan säger hon ”Ettors”.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s