Stickfest i väst

Snart bär det av till Stickfesten. Så som jag har sett framemot den, oh, som ett barn på julafton. För min del så skall jag på torsdag åka hem till min mor och hämta hennes bil innan jag hämtar upp packningen till de andra som skall med. Mor min och de andra två från Landskrona skall åka tåget upp tillsammans på förmiddag medans jag jobbar och kommer komma upp senare på eftermiddagen. Jag kom för övrigt ihåg att lämna virknålar och pärlor till mamma i söndags så nu är de redo för sin workshop. Jag kom just nu på att jag kanske skall se efter vad jag behöver till mina….

 

Kläder skall jag givetvis ha med mig och det är det lilla problemet. Det som återstår efter att jag har tagit fram det som skall vara med till workshopsen återstår det stora problemet, vilka sticken skall jag ta med mig. Så som det lutar åt nu så lutar det åt

  • Sjalen tre räta, en avig för det är ett lätt mönster där det bara är att komma ihåg om det är på det aviga varvet eller något av de räta varven som jag är på.
  • Moray strumporna, vi skall vara iväg dagtid och jag kommer ha en stund på lördagsförmiddagen innan min workshop börjar och då är det bra om man kan sticka på strumporna i det mörka garnet så att man kommer någon vart på dem.
  • Broken seedstich strumporna, enkelt och lätt att komma ihåg. Kräver inte jättemycket ljus och är lätt att sticka på medans man pratar med andra
  • Vantar till Möller, min tågpendlarkompis skall få ett par vantar av mig och det hade varit trevligt om jag kom en bit på dem så att de kan överlämnas till mottagaren någon gång

 

Sedan så får det räcka. Om jag känner anordnarna av siv rätt så kommer det finnas gott om både mönster och garn där. Extra stickor kommer att tas med till workshoparna så någon brist på projekt kommer inte att inträffa.

 

Igår blev det inte så speciellt mycket stickat eftersom jag sydde kjolen till Esthers kompis Linnéa. Jag var, och är, lite orolig för att den skall vara förliten. Jag provade den på Esther i morse och den passade perfekt på henne så jag hoppas att den passar på Linnéa också.

 

Följande kurser skall jag gå på under stickfesten.

”Ravelry”
Här får du en genomgång av Ravelry, ett Facebook för stickerskor kan man säga.
Det blir en generell genomgång av hur sajten fungerar och därefter dyker vi ner på några funktioner som kan vara till exempel:.

– Hur kopplar jag i hop vad jag har i garnlagret med vad jag vill sticka?
– Hur får jag fler att se vad jag gör?
– Hur söker jag på ett smart sätt och var hittar jag mina sparade sökningar?
– Jag vill länka till ett mönster som inte finns i databasen – hur gör jag då?
– Jag vill sälja/köpa mönster – hur gör jag då?
– Mobila tips och trix

Det är bra om du är lite bekant med Ravelry innan men det går också bra att vara total nybörjare.
Genomgången sker på storbildsskärm, du behöver ingen egen dator.

Medtag: Papper och penna för egna anteckningar
Ingår: Kompendium samt Ravelry “knapp”

 

”Ytligheter”
Det finns så mycket mer man kan göra med räta och aviga maskor än t. ex. slätstickning, rätstickning och mosstickning. Vi tar en titt på vad vi kan göra med den stickade ytan, sådant som inte kan räknas som flätor eller spets. Det blir vindlingar, bubblor, stjärnor ….

Ingår: beskrivningar på olika tekniker.

Medtag: ljust garn, gärna i olika kvalitéer och lämpliga stickor.

 

”Skuggstickning”
Workshopen kommer att inledas med instruktion i tekniken. Under andra halvan kommer vi att gå igenom hur man kan använda digitala verktyg för att skapa egna mönster. Har du inget digitalt verktyg kommer manuellt material finnas på plats.

Medtag: ullgarn eller liknande med bra elasticitet, i två olika färger eller fler. Stickor som passar garnet, gärna i ett nummer mindre. Om du har: PC, Mac, läsplatta eller smartphone.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s