Prioriteringslista för stickning

Jag undrar egentligen hur många sådan här listor jag har gjort. Och undran är om jag någon gång verkligen har egenfört dem… Men men… nu gör jag ett nytt försök. Alltså så som det ser ut idag så är prioriteringen enligt följande:

 

  1. Repa upp Esthers klänning så den verkligen blir upprepad SAMT lägga tillbaka nystanen med de andra av samma märke så de ligger ihop.
  2. Strumporna som teststickas. De ser verkligen jättefina ut. Imorse så stickade jag färdigt skaftet och dagens mål med dem blir till att sticka hällapparna
  3. Esthers slätstickade klänning. Den måste snart bli klar så hon åtminstone hinner prova den innan den blir för liten. Att jag dessutom i somras inte bara köpte garn till klänning utan även till kofta för att matcha med det glömmer vi för stunden. Det garnet kan jag använda till något annat i stället.
  4. Alpakka koftan till mig. Den har jag hållit på med hur länge som helst. Nu måste den ju bli klar tycker jag. Jag är snart uppe vid ärmhålet och då skall det delas så de två framstyckena stickas för sig och bakstycket för sig. Sedan är det ärmarna kvar. Jag skulle så gärna vilja ha den klar till stickfesten den 14 mars men det tror jag inte.
  5. Moray strumpor designade av samma person som jag nu teststickar åt. Jag är i stort behov av nya strumpor då våra halkskydd i trappan ”äter upp” mina strumpor. Jag stoppar och stoppar mina strumpor och så fort den är stoppade på ett ställe går de sönder på ett annat.
  6. Broken seedstich jag är ju fortfarande i behov av att ha fler strumpor. Ju färre man har desto mer sliter man på dem och desto fortare går det hål på dem…
  7. Svart kofta, jag har idag en kofta som VAR svart när den köptes nu är den grådassig, dessutom så har den börjat gå sönder och har alltså rent allmänt sett sina bästa dagar.
  8. Rotor, det är en väldigt fin sjal och jag ser verkligen fram emot att sticka på den i den KAL som jag har gått med i men om sanningen skall fram så är jag egentligen inte i behov av fler sjalar. Jag har redan idag ganska många och har problem med att hinna använda de alla. Ändå vill jag bara sticka fler för jag tycker att det är så kul. Jag får nog börja ge bort dem men då gäller det att man hittar mottagare som uppskattar det som man gör.
  9. Släta strumpor, som sagt, jag är i stort behov av nya strumpor men om jag stickar klart de tre ovan nämnda så kanske jag har liiiiite mindre behov av dessa därför kommer de lite längre ner (dock skulle jag behöva ett par raggsockar till mig själv, mina senaste har gått sönder).
  10. Adventskalender sjal, se vad som står på Rotor nr 8. Jag är inte i behov av fler sjalar så därför kommer den sist. Jag är i större behov av andra saker så som strumpor.

 

Vad kan man då utläsa av detta? Jag stickar i huvudsak till mig. Bara två punkter av tio är till Esther och jag som tycker att jag stickar en massa till henne… Frågan är om hon behöver mer stickat eller om det hon har räcker. Det tål att tänkas på. Dessutom så började jag sy en kjol till Esther igår, måste dock hem och mäta på henne då jag missade ta med sömsmån på midjebandet och då är frågan om det passar på henne… Jag tror det passar men vågar inte sy mer på den innan jag har provat. Det är ju så tråkigt att sprätta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s