Tröjan är på Esther

I morse visade jag Esther den nya biltröjan och lilla fröken blev glad. För att citera henne så sa hon ”Etter ha!” vilket då betyder att Esther skall ha den. Och hennes mor var inte sen att göra lilla fröken till viljes så till förskola gick Esther med en turkos biltröja, en ljus turkos kjol och grå strumpbyxor med svarta stjärnor på. Den kjolen och strumporna hade jag försökt ta på Esther igår men då skulle hon ha sina sköldpaddsleggings. Hon börjar bli en liten bestämd dam.

 

Men åter till tröjan. Den är ju då sydd i storlek 92 utan sömsmån. Mätte mot en annan tröja som hon har som jag tycker sitter bra och biltröjan vara bara något lite större. Ärmarna är lite långa men eftersom det är mudd på dem så hålls de uppe över handen så de trillar inte ner och stör. Längden blev perfekt, det vill säga lite i längsta laget just nu men tål att växa i. Enligt mönstret så hade jag ju lite för lite tyg på längden för att det skulle räcka men det blev ju precis lagom ändå. Tröjan är, trots storlek 92, lite tight men det är bra strech i tyget och det är lite rörelsevidd så jag tror att den kommer fröken kunna använda ett bra tag.

 

Jag använder ganska ofta kjol och leggings. Nu har jag gått igenom de leggings jag ha hemma. En hel del är det hål i som skall lagas men ett par sitter hålet så dumt så det inte går att laga. Jag funderar nu på om man kan använda det tyget och använda som ärmar i en tröja till Esther. Har fint grönt biltyg till henne och funderade på att ha svarta ärmar till den… och något svar tunt tyg har jag inte hemma har bara mudd och det blir lite tjockt till det tunna som tröjan är i. Det tål verkligen att tänkas på.

 

Esther fick en jättefin kofta av mina föräldrar i somras som de köpte på karnevalen. När vi skulle åka till Lalandia för ett par veckor sedan så konstaterade jag att den var i sönder. Sömmen har gått sönder på två ställen och på ytterligare ett ställe har avmaskningen gått upp så att maskorna har börjat löpa.  Jag tror att jag i kväll skall försöka ägna mig åt räddning av de maskorna för koftan är som sagt jättefin. Tyvärr tror jag inte att jag har garn som matchar i mina gömmor så får göra det bästa av saken för det är med sådant här kallt snöväder som det är skönt med en extra kofta ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s