Ett ilandproblem har uppstått i familjen Boström

Jag konstaterade igår med fasa att Esther har nu på kort tid växt ur tre stycken tjocktröjor. Det är en gul hon fick av sin mormor när hon föddes i storlek 6 månader, en grön hon fick av mormor i julklapp storlek 18 månader och en lila och vit hon fick av mig i julklapp även den i 18 månader. Problemet är att de har blivit förkorta i midjan och i ärmarna. Vidden på tröjan är fortfarande bra. Men då de är mönsterstickade allihopa blir det inte snyggt att bara förlänga den utan det är bara att inse att de får kasseras (läggas på vinden tills de kommer passa någon annan). Mitt problem nu är att Esther inte har så många tjocka tröjor att ha under jackan när hon är på förskolan och jag måste då sticka en ny åt henne. Det är här ilandsproblemet kommer in, vad skall jag välja för färg och mönster? Jag har kommit på att jag borde sticka tröjan i ca 2.5 år men förlänga armar och bål något. Frågan är då hur mycket… Det skall ju inte bli för klumpigt heller. Sedan så måste man ju även välja ett grundmönster att sticka så man har något att utgå ifrån. Vad skall man ha för garn och färg och mönster….

 

Urk, min hals har ont. Det känns som jag har taggtråd i den. Det är elakt och inte alls skoj. Vad jag skall göra åt det vet jag inte heller. Saltvatten, te, halstabletter inget hjälper. Dock har jag ändå bestämt mig för att träna ikväll. Jag vet att man inte skall träna när man är sjuk men ibland måste man få lov att göra undantag. Jag harmissat träningen i jag vet inte hur många veckor. Tänker köra lugnt och det som skall tränas är pilates. Det är ansträngande för magen att göra men det känns som det inte kan påverka min hals allt för mycket.

 

Schemat för dagen ser alltså ut enligt följande

  • Jobba till 17
  • Hemma till 18.10 fixa mat och mysa med man och barn
  • Vara  fördigäten och ombytt till 19
  • Träna 19.30 – 20.30
  • Hem, duscha och se på tv och sticka på solution

Jag stickade vidare på min solution igår. Det tar ca 1 timme för två varv just nu. Det är inte lätt att hålla reda på alla ökningar, minskningar och pärlor på en och samma gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s