Dop i ”Norrland” avklarat

I helgen var jag, Esther och mina föräldrar i Sala på dop av mitt kusinbarn. En liten Alice blev det. Det var en lååång resa för dopet och egentligen även en 30 års fest som vi tyvärr inte kunde deltaga på.

 

Vi åkte från Landskrona vid 13 tiden på fredagn och efter ett snabbstopp i Helsingborg för att lämna in mitt bidrag till IKEAs syjunte tävling tog vi oss vidare norrut. Ett stopp blev det på vägen då det fikades och sedan var vi framme i Motala vid 18 tiden. På lördagen lämnade vi sedan Motala och tog oss till Sala.  Jag hade tänkt att jag skulle få en massa sticktid i bilen på vägen upp men tji fick jag. Esther sov en stund och då gick det givetvis bra att sticka men när hon var vaken så var hon av den åsikten att jag skulle vara underhållare åt henne, så så fick det bli.

 

Dopet avlöpte utan några större problem. Däremot fick vi avstå från festen då den var placerad ganska så långt ut i obygden och lilla fröken inte var på humör för att stanna och vara social. Ett tag var det prat om att jag skulle lämnat föräldrar och dotter på hotellet och sedan köra tillbaka men det blev för mäckigt rent logistiskt.

 

Packeterna var uppskattade av kusinen och hennes sambo. Vad kusinbarnet tycker det vet vi inte men så länge föräldrarna är glada så är det huvudsaken.

 

Igår körde vi hem och hemresan gick betydligt snabbare än vad vi hade räknat med även om jag satt och tittade på klockan väldigt ofta. Väl hemma blev det kramkals för Esther och pappa Prins. Innan Esther hoppade rakt neri säng och somnade gott.

 

Hemma fortsatte jag att sticka på min solution sjal. Jag har valt att sticka in pärlor så det tar lite längre tid eftersom att de skall komma på rätt ställe. Men det blir en klart häftig effekt s så det är klart värt det. Hoppas att jag kan bli klar med den inom den närmsta tiden (läs några veckor) så  jag kan fortsätta med något av alla de andra projekt som finns på min lista över saker som skall göras…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s